Νέα - Ανακοινώσεις

1 2 > »
Παρουσιαζόμενα αποτελέσματα: -4 - 0
Σύνολο: 10

Ημ/νία δημοσίευσης: 03 Σεπτεμβρίου 2019

9th EASN International Conference on “Innovation in Aviation and Space

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ε.Μ.Ε.,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πανεπιστημίων για την έρευνα στην Αεροναυπηγική (European Aeronautics Science Network) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Εργαστήριο Τεχνολογίας και Αντοχής Υλικών) και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Προηγμένων Συνθέτων Υλικών, Νανο-υλικών και Νανοτεχνολογίας) διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο 9th EASN International Conference on “Innovation in Aviation and Space. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από  3 έως 6 Σεπτεμβρίου 2019 στις συνεδριακές εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια στον τομέα της Αεροναυπηγικής και Διαστήματος το Συνέδριο έχει σαν σκοπό:

α) να παρέχει το απαραίτητο βήμα σε ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και βιομηχανικούς φορείς προκειμένου να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες & τεχνολογίες στον κλάδο της αεροναυπηγικής και του διαστήματος και

β) να αποτελέσει ένα φόρουμ παρουσίασης και διάχυσης αποτελεσμάτων που επιτυγχάνονται στα Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταγωνιστικής έρευνας στα αντικείμενα του Συνεδρίου (EU Η2020, Clean Sky, ESA, NMBP, Test Beds, κλπ.).

Στα συνέδρια του Δικτύου εκπροσωπούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές βιομηχανίες του κλάδου, τα Ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Clean Sky, μια πληθώρα Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, διευθυντικά στελέχη Ευρωπαϊκών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και συμμετέχουν εκατοντάδες σύνεδροι. Η συμμετοχή στο Συνέδριο της Αθήνας αναμένεται να ξεπεράσει τους 350 συνέδρους.

Ανάμεσα στις  θεματικές ενότητες του συνεδρίου σημαντική θέση κατέχει η περιοχή των Υλικών και Δομών. Ενδεικτικά, στα θέματα του Συνεδρίου ανήκουν οι τεχνολογίες κι ο χαρακτηρισμός των μεταλλικών, πολυμερών και συνθέτων υλικών, τα πολυ-λειτουργικά υλικά και τα νανο-υλικά, ο μεταλλογραφικός χαρακτηρισμός και ο μη-καταστροφικός έλεγχος των υλικών, η μηχανική συμπεριφορά υλικών, η σχεδίαση και ο έλεγχος κατασκευών, οι διεργασίες παραγωγής κατασκευαστικών στοιχείων από μεταλλικά ή σύνθετα υλικά, κλπ. που εμπίπτουν πλήρως στο πεδίο δραστηριοτήτων των μελών της Ελληνικής Μεταλλουργικής Εταιρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://easnconference.eu/.


Διαβάστε περισσότερα


Ημ/νία δημοσίευσης: 02 Σεπτεμβρίου 2019

Εκλογή της Δρ. Αννα Ζερβάκη, στη θέση Αντιπροέδρου της FEMS

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μεταλλουργικής Εταιρείας (ΕΜΕ) εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην Δρ. Αννα Ζερβάκη,  για την επάξια εκλογή στη θέση Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υλικών (Federation of European Materials Societies - FEMS).


Διαβάστε περισσότερα


Ημ/νία δημοσίευσης: 01 Σεπτεμβρίου 2019

Bραβείο καλύτερης προφορικής εργασίας

Η ΕΜΕ συγχαίρει τον Ηλία Βαζούρα, φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έλαβε βραβείο καλύτερης προφορικής εργασίας στο  EUROMAT19.

Το βραβείο δόθηκε στην επιστημονική περιοχή E: Energy, Transport & Environment, στο συνέδριο της FEMS EUROMAT19, που έλαβε χώρα 1-5 Σεπτεμβρίου 2019 στη Στοκχόλμη.


Διαβάστε περισσότερα


Ημ/νία δημοσίευσης: 01 Σεπτεμβρίου 2019

EUROMAT 2019

EUROMAT is the premier international congress in the field of materials science and technology in Europe. The EUROMAT2019 congress venue will be the Stockholm City Conference Centre, www.stoccc.se, conveniently situated in the city center of Stockholm only a few minutes’ walk from the Grand central station of Stockholm and the high speed train connection to Arlanda airport.

For more info: https://euromat2019.fems.eu/


Διαβάστε περισσότερα


Ημ/νία δημοσίευσης: 20 Αυγούστου 2019

FEMS Newsletter Αύγουστος 2019

Το νέο FEMS  newsletter


Διαβάστε περισσότερα