Τα Νέα της Ε.Μ.Ε.


Επιστημονικό λεξικό ορολογίας

Ημερομηνία συνεδρίου: 14 Νοεμβρίου 2013

Στα πλαίσια των δράσεων της Ε.Μ.Ε., με γνώμονα τη διαρκή υποστήριξη των μελών και φίλων της εταιρίας, δημιουργήθηκε ένα επιστημονικό ελληνο-αγγλικό λεξικό ορολογίας, το οποίο και μπορείτε να βρείτε εδώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω λεξικό ορολογίας βασίστηκε σε δουλειά του Καθηγητή κ. Γρηγόρη Χαϊδεμενόπουλου.

Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι γίνονται προσπάθειες το λεξικό ορολογίας να ετοιμαστεί και σε μια μορφή βάσης δεδομένων (access) προκειμένου να είναι πιο φιλικό προς το χρήστη.

 


Διαβάστε περισσότερα»


Η Δρ. Άννα Ζερβάκη εξελέγη μέλος του Executive Committee της FEMS

Ημερομηνία συνεδρίου: 01 Οκτωβρίου 2015

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Μεταλλουργικής Εταιρίας, Δρ. Άννα Ζερβάκη, εξελέγη μέλος του Executive Committee της FEMS. Η εκλογή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου EUROMAT2015 στη Βαρσοβία (20-24 Σεπτεμβρίου 2015).

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ε.Μ.Ε. και, σε συνδυασμό με την ανάληψη της οργάνωσης του επόμενου EUROMAT2017 το Σεπτέμβριο του 2017 στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύει τη δραστηριότητα των Ελλήνων επιστημόνων και μηχανικών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επιστήμης και μηχανικής των υλικών στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Συγχαίρουμε την Δρ. Άννα Ζερβάκη και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα καθήκοντά της.


Διαβάστε περισσότερα»


ICEAF VI

Ημερομηνία συνεδρίου: 24 Ιουνίου 2020

The 6th International Conference of Engineering Against Failure (ICEAF VI) will be held in Spetses, Greece on June 24th-26th, 2020.


Διαβάστε περισσότερα»